Nalatenschap doneren

Naast uw familieleden is het ook mogelijk om andere personen of instellingen op te laten nemen in uw testament. Zo kunt u een deel van uw vermogen aan Feyenoord Foundation en/of de Feyenoord Jeugdopleiding nalaten en daarmee Feyenoord ondersteunen in de realisatie van diverse maatschappelijke projecten en het opleiden van jeugd.

Legaat
In uw testament wordt bepaald dat één of meer personen of een instelling een bepaald bedrag of een bepaald voorwerp krijgen uit wat u bij overlijden nalaat. 

Erfstelling
U kunt een goed doel, zoals de Feyenoord Foundation, ook tot (mede-)erfgenaam benoemen. Dit wordt een erfstelling genoemd. De erfgenamen krijgen hun deel van de erfenis als alle rechten aan anderen van de nalatenschap zijn afgetrokken. Een verschil tussen de positie van legataris en erfgenaam is, dat een erfgenaam alle rechten en plichten van de overledene overneemt.

Belastingvoordeel 
Wanneer u geld nalaat aan de Feyenoord Foundation gaat uw gift volledig naar het goede doel. ANBI stichtingen hoeven namelijk geen successierechten te betalen, zoals dat bij personen wel het geval is. (Ter vergelijking: derdegraads familieleden, zoals neven en nichten, kunnen belastingaanslagen krijgen die oplopen tot maar liefst 68 procent.)

Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar de internetsite van de belastingdienst:
Over erfenissen: www.belastingdienst.nl/particulier/erven
Over schenkingen: www.belastingdienst.nl/particulier/schenken

Neem contact op

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Of heeft u vragen?

Bekijk hier de contactmogelijkheden.

 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×