Feyenoord Wijktraining

Feyenoord Wijktraining

Afgelopen maand is de Feyenoord Wijktraining voor jongens in de gebieden Feijenoord en IJsselmonde van start gegaan. In november is dit traject in de gebieden Overschie en Barendrecht gestart en inmiddels succesvol afgerond.

Feyenoord Scoren in de Wijk zet de kracht van voetbal in om bij de kinderen een positieve gedragsverandering te bewerkstelligen. Binnen de Feyenoord Wijktrainingen draait het om het ontwikkelen van competenties en het hanteren van de juiste normen en waarden. Een groep van 14 kinderen gaat op een pleintje in de wijk hiermee aan de slag met een Feyenoordtrainer (trainer van de Feyenoord Soccer Schools). De trainingen hebben als doel om de kinderen te ontwikkelen in hun sportieve, maar bovenal sociale vaardigheden. Zo stond de eerste training in het teken van een kennismaking tussen de deelnemers onderling en de met de trainer.

Dit thema kwam terug in diverse oefenvormen met de bal. Tijdens het positiespel bijvoorbeeld moest je bij balverlies jezelf voorstellen en iets over jezelf vertellen. Bij de afsluitende partijvorm was het verplicht om elkaar bij naam te noemen als je de bal vraagt en overspeelt. Afgesproken is ook dat je bij aanvang van elke training elkaar netjes groet en een hand geeft. De trainingen worden altijd gezamenlijk afgesloten en er wordt gezamenlijk kort teruggeblikt op de training.

De kinderen worden ook gestimuleerd om op een verantwoorde manier te sporten. Tijdens de eerste training hebben de deelnemers allen een Feyenoord bidon gekregen, die zij naar elke training moeten meenemen gevuld met water. Er wordt een uur en een kwartier getraind dus is het belangrijk dat de vochtbalans in het lichaam op peil blijft. In het verdere verloop van de module wordt dieper ingegaan op de vaardigheden van de kinderen. Middels spelvormen met de bal worden de kinderen steeds op hun vaardigheden aangesproken en komen de competenties op een speelse manier naar boven. De trainingsvormen creëren inzicht bij de kinderen in waar hun kracht ligt en zijn er op toegespitst om competenties als samenwerken, communiceren en probleem oplossend vermogen, te stimuleren. Uiteindelijk draagt deze bewustwording bij aan de mate zelfvertrouwen bij de kinderen om ook na de trainingsmodule adequate keuzes te maken in diverse situaties op het sportveld, maar ook daarbuiten.

Feyenoord Master Klas
Kinderen die op het gebied van voetbal én gedrag uitblinken tijdens de Feyenoord Wijktraining, maar ook tijdens de andere maatschappelijke voetbalactiviteiten zoals de Gymles tijdens de Feyenoord Schoolweek, de training tijdens de Lesdag in De Kuip en de Feyenoord Street League, kunnen in aanmerking komen voor een vervolgtraject bij de Feyenoord Academy. Hierbij wordt niet alleen geselecteerd op voetbalvaardigheid maar evenzoveel op sociale vaardigheid en positieve instelling. Deze uitblinkers selecteren zich voor de Feyenoord Master Klas. De Feyenoord Master Klas krijgt in een periode van 3 weken twee trainingen op Varkenoord onder leiding van een Academy trainer. De trainingsperiode wordt afgesloten met een wedstrijd tussen de Feyenoord Master Klas en een Academy team op 9 maart 2016. 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×