Lex Immers bij Fancoach eindgesprek

Lex Immers heeft dinsdag in de gastenkleedkamer van De Kuip het eindgesprek gevoerd met vijf deelnemers van het alternatief traject van Feyenoord, in het kader van het Feyenoord Fancoachproject. De vijf jongeren hadden allemaal vanwege diverse vergrijpen een stadionverbod. Door het volgen van het alternatieve traject kregen de jongeren de mogelijkheid om een deel van hun straf om te zetten in een voorwaardelijk stadionverbod. Alle vijf hebben het alternatieve traject na het eindgesprek met succes doorlopen, waardoor ze vanaf aanstaande zaterdag bij de wedstrijd tegen PEC Zwolle weer welkom zijn in De Kuip.

Tijdens het eindgesprek vertelden de deelnemers van het alternatief traject onder meer over de redenen waarom ze een stadionverbod hebben gekregen en hoe zij hier vervolgens mee om zijn gegaan. Immers op zijn beurt vroeg de deelnemers naar de beweegredenen voor hun gedrag en vertelde over de gevolgen die hun vergrijpen kunnen hebben voor de club.

Het Feyenoord Fancoachproject is in september 2005 gestart als een sociaal preventief supportersproject, met als doel het toenemende geweld onder jonge Feyenoord-supporters te voorkomen dan wel te verminderen. Feyenoord richt zich met het Fancoachproject op jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 23 jaar die affiniteit met Feyenoord hebben en woonachtig zijn in Rotterdam en omgeving. Voornaamste doelstellingen van het project zijn het vergroten van clubbinding en maatschappelijk verantwoordingsbesef bij jongeren en het bewerkstelligen van een afname van wangedrag en gebruik van geweld bij jongere Feyenoord-supporters.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×