'Award Feyenoord Jobscorer terechte erkenning'

De Meer dan Voetbal-award voor maatschappelijk profproject van het jaar, waarmee Feyenoord Jobscorer onlangs is onderscheiden, is vrijdag in ontvangst genomen door directielid Martin van Geel. Namens de club ontving hij de prijs uit handen van Jobscorer Romano, een van de kandidaten die via het project hoopt door te stromen naar de arbeidsmarkt. Kort daarvoor was Feyenoord Jobscorer door Stichting Meer dan Voetbal-directeur Edu Jansing omschreven als een ‘slim en fantastisch’ project.

Met de verkiezing voor de awards wil de Stichting Meer dan Voetbal de projecten, waar prof- en amateurclubs in heel Nederland zich voor inzetten, erkenning geven. Samen ondersteunen alle profclubs op dit moment in totaal liefst 340 maatschappelijke projecten. Dat Feyenoord met het project Jobscorer inhaakt op het steeds groter wordende probleem van de jeugdwerkloosheid, was voor de onafhankelijke jury een van de voornaamste redenen om het project te onderscheiden als project van het jaar. ‘Dat is in eerste instantie de verdienste van de club zelf’, zei Jansing, zelf van jongs af aan Feyenoord-supporter, tijdens de feestelijke bijeenkomst in De Kuip. ‘Ondersteund door haar hondstrouwe achterban toont de club voortdurend aan veel meer te zijn dan alleen voetbal. Daarom is deze prijs een terechte erkenning voor het project.'

Sinds de start van het project in april 2012 is 65% van de deelnemers aan het project succesvol doorgestroomd naar de arbeidsmarkt. Volgens Marco van Putten, als regiomanager van het UWV Rijnmond nauw betrokken bij het project, een resultaat om trots op te zijn. ‘Het hoofddoel is om de jongeren aan een baan te helpen’, legde hij uit. ‘Omdat het eindresultaat voor het UWV voorop staat, is het heel mooi dat een groot aantal kandidaten dat doel in korte tijd gerealiseerd heeft. Overigens is het niet zo dat het project voor degenen die niet direct een baan vinden een mislukking is. Zij doen veel ervaring op met hun werkzaamheden binnen de organisatie van Feyenoord en De Kuip. Die komt in later stadium absoluut van pas.’

Van Putten betitelde de onderscheiding als ‘meer dan terecht’, waarna hij Feyenoord complimenteerde met de wijze waarop de club binnen het project samenwerkt met het UWV. ‘Feyenoord is voor ons een heel goede partner. Ik hoop dan ook dat de samenwerking in de komende jaren een vervolg krijgt.’ Die intentie werd gedeeld door Mark Smit, die als coördinator van Feyenoord Jobscorer alle lofuitingen en felicitaties met trots in ontvangst nam. ‘Dit is voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het project een heel bijzondere en fraaie erkenning’, sprak hij, waarmee het officiële gedeelte onder luid applaus van de aanwezigen ten einde kwam.

Feyenoord Jobscorer is een van de projecten waarmee Feyenoord in samenwerking met UWV Rijnmond de samenleving op een positieve manier probeert te beïnvloeden. Kijk voor meer informatie over de maatschappelijke projecten van Feyenoord op www.feyenoord.nl/mvo.
 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×