FC Kameraden zorgt voor groener Charlois

Het team van FC Kameraden uit Charlois heeft op woensdag 14 mei hun tweede buurtbijdrage georganiseerd. Onder begeleiding van coach Nancy hebben de spelers bij Arboretum Pendrecht hun handen uit de mouwen gestoken, om van de voormalige educatieve tuin een groenere en schonere plek te maken.

Daar stonden de spelers van FC Kameraden enthousiast voor het Arboretum Pendrecht. Een aantal riep meteen dat ze al eerder op een tuintje als deze zijn geweest, ze hebben namelijk al zelf een schooltuin gehad. Ze weten dus dat groen erg belangrijk is voor de buurt en dat hierin gezonde groenten worden gekweekt.
 
Arboretum Pendrecht is nog niet zo bekend bij de kinderen. Dat komt omdat de tuinen nog opgeknapt worden en klaar voor gebruikt worden gemaakt. En wie zijn er op deze zonnige woensdag middag om een handje te helpen om deze tuinen weer op te knappen? Juist, de spelers van FC Kameraden. Alle spelers kregen handschoenen en gereedschap om al het groen op een hoopje te bergen zodat hiervan mest kon worden gemaakt. De één ging druk aan de slag met een hark, de ander hield de kruiwagen vast en als echte kameraden gingen ze enthousiast te werk als tuiniers! 
 
De vrijwilligers van Arboretum waren dolblij met de kameraden en spraken enthousiast van een succes: ‘Van mij mogen ze volgende week weer komen, we kunnen zulke krachten goed gebruiken‘, zei Bien Hofmann, projectbeheerder van deze tuinen. Als dank voor hun harde werk, werden de Kameraden beloond met een welverdiend drankje. 
 
Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×