Feyenoord Foundation FunRun brengt ruim 25.000 euro op

De tweede editie van de Feyenoord Foundation FunRun, die eind mei plaatsvond rondom De Kuip, heeft een bedrag van € 25.525 opgeleverd. Deze opbrengst wordt verdeeld over de twee goede doelen die aan dit hardloopevenement zijn gekoppeld: het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis en de Feyenoord Foundation.

Doel opbrengst
De helft van het bedrag wordt door het Sophia Kinderziekenhuis gebruikt voor extra onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen. De Feyenoord Foundation zal de andere helft gebruiken om zes teams van tien kinderen uit Rotterdam-Zuid het hele seizoen mee te kunnen laten doen aan de Feyenoord Street League.

Donatieplatform
Het merendeel van het bedrag werd opgehaald via het online donatieplatform van de FunRun. Hier konden de deelnemers zich individueel of als groep laten sponsoren. In totaal renden er op woensdag 24 mei zo’n vierduizend mensen verschillende afstanden door De Kuip, waarmee zij niet alleen een leuke dag beleefden, maar ook het goede doel steunden. Ook diverse scholen hielden inzamelingsacties.

Overhandiging cheque
De cheque met daarop het prachtige bedrag werd woensdagochtend in het Sophia Kinderziekenhuis door Mladen Maksimovic overhandigd aan kindercardioloog Wim Helbing. Maksimovic, die met zijn familie een bijzondere band heeft met het Sophia, haalde maar liefst € 1.579 op voor de FunRun; het hoogste bedrag van alle deelnemers. Als beloning kreeg hij bovendien een Wedstrijdarrangement voor een van de thuiswedstrijden van Feyenoord in het seizoen 2017-2018.

Derde editie op komst
Na het succes van de eerste twee edities streeft Feyenoord ernaar om de FunRun volgend jaar opnieuw te laten plaatsvinden. Meer informatie daarover wordt in een later stadium gecommuniceerd via deze website en www.feyenoord.nl/funrun. Op die website zijn ook de foto’s, nieuwsberichten en alle looptijden van de afgelopen editie terug te vinden. 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×