Feyenoord Foundation FunRun brengt ruim 45.000 euro op

De eerste editie van de Feyenoord Foundation FunRun heeft een prachtig bedrag opgebracht van 45.914,39 euro. Deze opbrengst wordt verdeeld over de twee goede doelen die aan dit hardloopevenement waren gekoppeld: het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis en de Feyenoord Foundation. Ms. Universe Yolanda Koelhof (ambassadrice van de Feyenoord Foundation) en kinderoncoloog dr. Auke Beishuizen van het Sophia Kinderziekenhuis namen dinsdagmiddag de cheque in ontvangst.

Donatieplatform
Het merendeel van het bedrag, ruim 43.000 euro, werd opgehaald via het online donatieplatform. Hier konden de deelnemers zich individueel of als groep laten sponsoren. In totaal renden er op woensdag 25 mei drieduizend mensen door De Kuip, waarmee zij niet alleen een leuke dag beleefden, maar dus ook het goede doel steunden. Een ander deel van de bruto opbrengst werd bij elkaar gebracht door een inzamelingsactie van diverse scholen en door de verkoop van speciale FunRun-shirts.

Opbrengst naar afdeling kinderoncologie
Het Sophia Kinderziekenhuis is erg blij met de financiële steun, die ten goede komt aan de afdeling kinderoncologie. ‘Het werken in het Erasmus MC is zo mooi, omdat wij mede dankzij dit soort inzamelingsacties veel onderzoek kunnen doen’, zegt kinderoncoloog Beishuizen. ‘Tegenwoordig overleeft ongeveer tachtig procent van de kinderen de behandelingen, tegenover twintig procent enkele tientallen jaren geleden. Ons streven blijft uiteraard honderd procent. Dit soort initiatieven helpt om dit uiteindelijk te realiseren.’

Twee editie FunRun
Na het succes van de eerste editie streeft Feyenoord ernaar om de FunRun volgend jaar rond dezelfde periode opnieuw te laten plaatsvinden. Meer informatie daarover wordt in een later stadium gecommuniceerd via deze website en www.feyenoord.nl/funrun. Op die website zijn ook de foto’s, nieuwsberichten en alle looptijden van de eerste editie van het evenement terug te vinden. 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×