Feyenoord Schoolweek bereikt al meer dan 1000 kinderen

Al meer dan duizend kinderen hebben sinds september van dit jaar deelgenomen aan de Feyenoord Schoolweek. De club is tot dusver op bezoek geweest bij elf basissscholen, verspreid over de deelgemeentes Feijenoord, Charlois en Overschie, waarmee Feyenoord al enkele jaren een samenwerkingsverband heeft. De Feyenoord Schoolweek vindt deze week plaats op de Laurens Cupertino school voor speciaal onderwijs in Rotterdam-Zuid.

Tijdens de Schoolweek gaat Feyenoord intensief aan de slag met kinderen uit het basisonderwijs. In samenspraak met de school wordt een divers en uitgebreid programma samengesteld, waarbij de thema’s sport en gezondheid centraal staan. De school krijgt de mogelijkheid om een Feyenoord-vlag op een prominente plaats op te hangen, zodat voor ouders en kinderen duidelijk is dat het programma van de school die week volledig in het teken van Feyenoord staat.

Na de opening op maandag krijgen leerlingen van groep vijf en zes op dinsdag een gymles, welke wordt verzorgd door een oud-Feyenoorder. Een dag later trekt Feyenoord de wijk in, om een voetbaltoernooi te organiseren op een sportveld in de buurt. Leerlingen uit groep zeven volgen op donderdag een Lesdag, die wordt gegeven in De Kuip. De Schoolweek wordt afgesloten op vrijdag, de dag waarop kinderen uit groep acht een gastles krijgen van een jeugdspeler van Feyenoord. Deze staat in het teken van het bereiken van doelen. De deelnemende school krijgt na afloop van de week het predikaat ‘Feyenoord School 2013-2014’.

Een belangrijke rol bij de Feyenoord Schoolweek is weggelegd voor voormalig Feyenoord-speler Brian Pinas, die zich tegenwoordig inzet voor de maatschappelijke activiteiten van de club. Hij verzorgt onder meer altijd de opening van de Feyenoord Schoolweek en geeft geregeld gastlessen. ‘Het stimuleren van een gezonde en verantwoorde levensstijl staat centraal tijdens de Feyenoord Schoolweek’, vertelt Pinas. ‘Ik denk dat ik daarin met mijn drive en mijn achtergrond een belangrijke rol kan vervullen. Natuurlijk maak ik daarbij gebruik van mijn achtergrond als voetballer. Jongeren nemen iets van mij aan omdat ik iets bereikt heb in het leven. Als ik uitleg dat ik er ben om hen te helpen, krijgen ze het gevoel dat ze belangrijk zijn.’

De Feyenoord Schoolweek valt onder het project Scoren in de Wijk. Dit is één van de projecten waarmee Feyenoord de samenleving op een positieve manier probeert te beïnvloeden. Kijk voor meer informatie over Feyenoord in de Samenleving op www.feyenoord.nl/mvo

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×