Feyenoord Schoolweek bereikt ruim 4.400 kinderen

Voor alle kinderen op de Rotterdamse basisscholen is het vanaf komende week zomervakantie. Dat betekent dat ook het seizoen voor de Feyenoord Schoolweek erop zit. De club was het afgelopen jaar actief op in totaal 41 basisscholen in Rotterdam (Charlois, Feijenoord, Overschie en IJsselmonde) en Barendrecht. Ruim 4400 leerlingen hebben deelgenomen aan het project, waarmee een gezonde leefstijl wordt gestimuleerd en kinderen nader kennis maken met Feyenoord.

Tijdens de Schoolweek gaat Feyenoord intensief aan de slag met kinderen uit het basisonderwijs. In samenspraak met de school wordt een divers en uitgebreid programma samengesteld, waarbij de thema’s sport en gezondheid centraal staan. De school krijgt de mogelijkheid om een Feyenoord-vlag op een prominente plaats op te hangen, zodat voor ouders en kinderen duidelijk is dat het programma van de school die week volledig in het teken van Feyenoord staat.

Een onderdeel van de Feyenoord Schoolweek is een gymles voor de groepen vijf en zes, die onder leiding staat van oud-Feyenoorder Ben Wijnstekers. Afgelopen seizoen werden in totaal 115 van dergelijke gymlessen verzorgd op de scholen.

De Schoolweek wordt afgesloten op vrijdag, de dag waarop kinderen uit groep acht een gastles krijgen van een jeugdspeler van Feyenoord. In totaal werden 39 gastlessen verzorgd, waaraan vijftien jeugdspelers van Feyenoord een bijdrage hebben geleverd. Ook organiseerde Feyenoord in totaal dertig lesdagen in De Kuip, terwijl er 55 keer een rondleiding werd verzorgd door het stadion voor deelnemers aan de Feyenoord Schoolweek.

De Feyenoord Schoolweek, die onderdeel is van het project Scoren in de Wijk, krijgt in het nieuwe schooljaar een vervolg. Feyenoord zal in het nieuwe seizoen aan nog meer scholen een bezoek brengen. Zo zal de Feyenoord Schoolweek voor het eerst worden georganiseerd in Ridderkerk. Afgelopen week sloot de club een overeenkomst met de randgemeente van Rotterdam om Scoren in de Wijk ook daar uit te rollen. Feyenoord werkt bovendien in samenwerking met Maatschappelijk Partner a.s.r. aan een nieuw lesboek voor de Feyenoord Schoolweek.  

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×