Feyenoord tegen FC Dordrecht in benefietwedstrijd

FC Dordrecht is de tegenstander van Feyenoord tijdens de jaarlijkse benefietwedstrijd. Op woensdag 22 maart om 20:15 uur treffen beide ploegen elkaar in De Kuip. De opbrengst van het duel gaat naar het Sophia Kinderziekenhuis, dat het geld zal gebruiken voor extra onderzoek naar sikkelcelziekte.

Feyenoord hoopt rondom de wedstrijd tegen FC Dordrecht veel geld op te halen voor extra onderzoek naar deze ziekte. Vorig seizoen speelde Feyenoord in de benefietwedstrijd tegen Sparta Rotterdam voor de Hartstichting, dat met de opbrengst zoveel mogelijk extra automatische externe defibrillators (AED’s) toegankelijk maakte voor burgerhulpverleners. 

Wat is sikkelcelziekte?
Sikkelcelziekte is een ernstige chronische bloedziekte die gekenmerkt wordt door hevige bloedarmoede en het optreden van periodieke aanvallen, sikkelcelcrisen genaamd. De ziekte veroorzaakt na verloop van tijd ernstige achteruitgang van de organen. Mensen met sikkelcelziekte worden gemiddeld slechts 45 jaar oud. 

Feyenoord en FC Dordrecht troffen elkaar voor het laatst in het seizoen 2014-2015, toen de Dordtenaren uitkwamen in de Eredivisie. In De Kuip won Feyenoord met 2-0, uit met 1-2. Voormalig Feyenoord-speler Gérard de Nooijer is de trainer van FC Dordrecht, dat momenteel de negentiende plaats bezet in de Jupiler League.

Informatie over kaartverkoop voor de benefietwedstrijd tegen FC Dordrecht wordt in een later stadium bekendgemaakt.

Support Casper
Feyenoord onderzoekt daarnaast op welke wijze het de succesvolle actie van Stichting Support Casper kan ondersteunen in de uitwedstrijd tegen Excelsior op zondag 7 mei. Met deze actie zamelt Feyenoords clubarts Casper van Eijck geld in voor onderzoek naar alvleesklierkanker. Excelsior speelt met ingang van komend weekend met ‘Support Casper’ op het tenue. 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×