Feyenoord van start met Feyenoord Wijktrainingen

Feyenoord is afgelopen woensdag in Overschie en Barendrecht gestart met een nieuwe activiteit van Scoren in de Wijk: de Feyenoord Wijktrainingen. Tijdens deze trainingsmodule, die bestaat uit vijf trainingen, gaan groepen van telkens twaalf kinderen op een pleintje in de wijk aan de slag met trainers van Feyenoord Soccer Schools. De trainingen hebben als doel om de kinderen te ontwikkelen in hun sportieve en sociale vaardigheden.

De eerste training stond in het teken van een kennismaking tussen de deelnemers onderling en met de trainer. Dit thema kwam terug in diverse oefenvormen met de bal. Zo was het bij de afsluitende partijvorm verplicht om elkaar bij naam te noemen bij het overspelen van de bal.

De kinderen worden ook gestimuleerd om op een verantwoorde manier te sporten. Tijdens de eerste training hebben de deelnemers allen een Feyenoord-bidon gekregen, die zij gevuld met water naar elke training moeten meenemen. Er wordt anderhalf uur getraind dus is het belangrijk dat de vochtbalans in het lichaam op peil blijft.

De trainingsvormen zijn erop toegespitst om competenties als samenwerken, communiceren en probleemoplossend vermogen te stimuleren. Uiteindelijk draagt deze bewustwording bij aan de mate van zelfvertrouwen bij de kinderen om ook na de trainingsmodule adequate keuzes te maken in diverse situaties op het sportveld, maar ook daarbuiten.

In februari 2016 starten de modules in Feijenoord, IJsselmonde en Charlois. In het voorjaar start de module voor meiden, eerst in Overschie en Barendrecht en vervolgens ook op zuid. Zo zorgt Feyenoord Scoren in de Wijk dat het hele seizoen door, in alle gebieden, voetbalactiviteiten in de wijk zijn voor jongens en meisjes. 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×