Feyenoorders lezen voor aan zo’n 3.000 Rotterdamse kinderen

Medewerkers, jeugdspelers en stafleden van Feyenoord trekken er de komende tien dagen op uit om voor te lezen op vijftig Rotterdamse basisscholen. Dat doen zij in het kader van de Nationale Voorleesdagen 2018, die van 24 januari tot en met 3 februari plaatsvinden in heel Nederland. Naast tientallen medewerkers uit diverse geledingen van de club zullen onder meer jeugdspelers Jordy Wehrmann en Jordie van Leeuwen, hoofd jeugdopleiding Richard Grootscholten en algemeen directeur Jan de Jong voordragen.

De Nationale Voorleesdagen keren jaarlijks terug met als doel het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De Feyenoorders lezen voor uit een, speciaal voor deze dagen ontwikkeld Feyenoord Voorleesboek: ‘De Feyenoordavonturen van Bever, Leeuw en Giraf’.

In totaal wordt er tijdens de Nationale Voorleesdagen voorgelezen aan maar liefst 137 groepen 1 en 2 in de deelgemeentes Charlois, Feijenoord, IJsselmonde en Overschie en in Barendrecht en Ridderkerk.

Feyenoord Partnerscholen
De Nationale Voorleesdagen vinden in Rotterdam plaats op de Feyenoord Partnerscholen. Via de intensieve samenwerking met deze basisscholen probeert Feyenoord positieve invloed uit te oefenen op de ontwikkeling van kinderen middels het aanbieden van een Feyenoord Lespakket. In het Lespakket zit een opbouw van diverse activiteiten voor groep 1 tot en met groep 8. De activiteiten hebben betrekking op sport en spel, gezondheid, talentontwikkeling en educatieve ondersteuning.

Feyenoord Voorleesboek
De aftrap van de Nationale Voorleesdagen betekent ook de verschijning van een nieuw Feyenoord Voorleesboek. Het is de vierde keer dat er een speciale Feyenoord-uitgave van een kinderboek is in het kader van de voorleesdagen. De verhalen zijn opnieuw geschreven door kinderboekschrijver én Feyenoord-supporter Eus Roovers. In dit vierde voorleesboek over Feyenoord gaat het deze keer over de avonturen van Bever, Leeuw en Giraf en hun liefde voor de mooiste voetbalclub ter wereld.

Verkrijgbaar in de Fanshops
Het boekje is vanaf woensdag 24 januari voor €7,99 verkrijgbaar in de Feyenoord Fanshops en via deze link. Naast de hoofdrolspelers van voorgaande jaren is dit jaar ook Giraf verkrijgbaar in de Fanshop, in de vorm van knuffels. Breng een bezoek aan een Feyenoord Fanshop in Rotterdam of kijk op www.feyenoordfanshop.nl

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×