Gezonde strijd op ouder-kind toernooi

Het sportcomplex van voetbalvereniging en tevens Feyenoord amateurpartner LMO is woensdag toneel geweest van een groots opgezet ouder-kind toernooi. Ruim honderd kinderen van acht verschillende basisscholen uit Rotterdam en hun ouders gingen op dit bijzondere voetbalevenement de strijd aan met elkaar. Het ouder-kind toernooi wordt als onderdeel van het project Scoren in de Wijk georganiseerd door Feyenoord en partner Lekker Fit!, in het kader van ouderbetrokkenheid.

De kinderen en ouders werden op een zonovergoten kunstgrasveld verdeeld over 21 teams, gevuld met (ouders van) kinderen uit groep drie en vier van het Rotterdamse basisonderwijs. Terwijl op het veld fanatiek werd gestreden voor de winst, hoefden de teams zich tussen de wedstrijden door niet te vervelen. Dankzij een speciaal verzorgde fruit workshop werden ouders in staat gesteld om gezonde lekkernijen te maken, waarna de kinderen het eindresultaat konden proeven. Zodoende kwam het belang van een gezonde levensstijl nadrukkelijk naar voren.

Het enthousiasme was de hele dag af te lezen van de gezichten van zowel de kinderen als hun ouders. ‘De beleving waarmee alle deelnemers vandaag op het veld staan, is heel positief om te zien’, vertelde een vader die samen met zijn zoon meedeed aan het toernooi. ‘Eigenlijk is één ouder-kind toernooi per jaar te weinig. Wat mij betreft wordt dit veel vaker georganiseerd.’

Hoe zeer sportiviteit in het voetbal kan lonen, bleek na afloop van het voetbaltoernooi tijdens de bekendmaking van de eindklassementen. Het team van de Bogermanschool wist de eerste prijs in de wacht te slepen, voornamelijk dankzij het aantal behaalde punten in het Fair Play Klassement.

Scoren in de Wijk is een van de projecten waarmee Feyenoord de samenleving op een positieve manier probeert te beïnvloeden. Kijk voor meer informatie over de maatschappelijke activiteiten van de club op www.feyenoord.nl/mvo.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×