Kinderen N.E.C. kijken ogen uit tijdens bezoek aan S.V. GIO

De leerlingen van S.V. GIO hebben vorige week bezoek gehad van kinderen van N.E.C.. Een groep kinderen die via het project Playing for Success bij de Nijmeegse Eredivisieclub aan de leerachterstanden werkt, bracht woensdagmiddag een bezoekje aan De Kuip.

In het stadion kregen de Nijmeegse leerlingen een rondleiding van de leerlingen van S.V. GIO, die vertelden welke rol De Kuip speelt tijdens hun naschoolse sport- en onderwijstraject. Zo volgen ze sportlessen in het stadion en gebruiken ze elementen uit De Kuip om beter te worden in begrijpend lezen, spelling en rekenen.

De gasten uit Nijmegen, van wie sommigen zelfs een Feyenoord-shirt droegen, waren erg onder de indruk van de verhalen van de S.V. GIO-leerlingen. Na de rondleiding werden in de Feyenoord Campus de spandoeken en tekeningen uitgewisseld die ze voor elkaar gemaakt hadden. De leuke en leerzame dag werd afgesloten met een onderling partijtje voetbal op Varkenoord.

De uitwisseling tussen N.E.C. en Feyenoord is ontstaan vanuit de samenwerking die beide clubs hebben via het European Football for Development Network (EFDN). Deze stichting is erop gericht om Europese voetbalclubs beter te laten samenwerken op het gebied van hun sociaal-maatschappelijke beleid. 

Meer weten over het project S.V. GIO? Bekijk hier de projectpagina op de website van de Feyenoord Foundation

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×