Koeman opent revalidatieafdeling in Erasmus MC

Ronald Koeman heeft maandagmiddag de nieuwe afdeling revalidatiegeneeskunde in het Erasmus MC geopend. Deze afdeling, die een samenwerkingsverband is aangegaan met het Rijndam revalidatiecentrum, is dit jaar als eerste polikliniek verhuisd naar het nieuwbouwgedeelte in het ziekenhuis. Koeman verrichte de openingshandeling door met een prothesehand een lintje door te knippen.

De zogenoemde myoelectrische prothesehand die de trainer bediende is de meest moderne variant die op dit moment bestaat. Waar tot een paar jaar terug dergelijke protheses alleen open en dicht konden, is het met de nieuwe variant mogelijk om enkel dankzij spiersignalen de vingers afzonderlijk te bewegen. Hiermee kan veel beter de fijne motoriek van een echte hand worden nagebootst en wordt het bijvoorbeeld mogelijk om een stuk fruit op te pakken zonder dit fijn te knijpen.

De komst van Koeman kon op veel enthousiasme rekenen bij de medewerkers in het ziekenhuis. ‘We vinden het fantastisch dat Ronald deze opening wilde verrichten’, vertelde Louis Hartmann namens de afdeling revalidatiegeneeskunde. ‘Veel van onze medewerkers op de afdeling zijn fan van Feyenoord. Bovendien is Ronald in de tijd dat hij zelf nog voetbalde eens langs geweest voor spierkrachtmetingen. Daarom wilden we heel graag dat hij onze afdeling zou openen.’

Nadat Koeman de openingshandeling had verricht, zette hij zijn handtekening op een Feyenoord-shirt, dat ingelijst een centrale plek zal krijgen op de nieuwe afdeling. Deze afdeling omvat zowel de polikliniek revalidatiegeneeskunde van Rijndam als de onderzoeksafdeling revalidatiegeneeskunde en de afdeling klinische fysiotherapie van het Erasmus MC.  

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×