Lamprou verricht aftrap van eerste Feyenoord Schoolweek - Nieuws
Lamprou verricht aftrap van eerste Feyenoord Schoolweek - Nieuws Feyenoord Rotterdam N.V. © 2019 Alle rechten voorbehouden
Lamprou verricht aftrap van eerste Feyenoord Schoolweek - Nieuws
Lamprou verricht aftrap van eerste Feyenoord Schoolweek - Nieuws Feyenoord Rotterdam N.V. © 2019 Alle rechten voorbehouden

Lamprou verricht aftrap van eerste Feyenoord Schoolweek

Kostas Lamprou heeft maandag op de Da Costa School de eerste Feyenoord Schoolweek officieel geopend. De basisschool in Rotterdam-Zuid is dit seizoen de eerste school waar Feyenoord een week lang lessen en activiteiten verzorgt voor kinderen van de groepen vijf tot en met acht, met als doel hen te stimuleren tot een gezonde, sportieve en verantwoorde levensstijl.

Mede door de aanwezigheid van Lamprou kreeg de opening in de Afrikaanderwijk een feestelijk karakter. Nadat de doelman onder de klanken van ‘hand in hand kameraden’ was onthaald door de leerlingen, blikte hij uitgebreid terug op zijn eigen schoolperiode van vroeger. Lamprou benadrukte tevens het belang van goed onderwijs en veel sporten.

De bijeenkomst op de Da Costa School kreeg een vervolg met een quiz, waarmee de kennis van de doelman en de kinderen op het gebied van sport en gezondheid uitgebreid werd getest. Vragen over Feyenoord mochten hierbij uiteraard niet ontbreken. Met het scoren van de handtekening van de Griekse doelman kon de middag voor de enthousiaste leerlingen helemaal niet meer stuk.

Met de Feyenoord Schoolweek, die onderdeel uitmaakt van het project Scoren in de Wijk, heeft Feyenoord de activiteiten die tot dusver verspreid over het schooljaar werden georganiseerd gebundeld in één week. De Schoolweek vindt elke week plaats op een basisschool in Rotterdam waar de club een samenwerking mee heeft.

Tijdens de week gaat Feyenoord intensief aan de slag met kinderen uit het basisonderwijs. In samenspraak met de school wordt een divers en uitgebreid programma samengesteld, waarbij de thema’s sport en gezondheid centraal staan. De school krijgt de mogelijkheid om een Feyenoord-vlag op een prominente plaats op te hangen, zodat voor ouders en kinderen duidelijk is dat het programma van de school die week volledig in het teken van Feyenoord staat.

Na de opening op maandag krijgen leerlingen van groep vijf en zes op dinsdag een gymles, welke wordt verzorgd door een oud-Feyenoorder. Een dag later trekt Feyenoord de wijk in, om een voetbaltoernooi te organiseren op een sportveld in de buurt van de betreffende school. Leerlingen uit groep zeven volgen op donderdag een Lesdag, die wordt gegeven in De Kuip. De Schoolweek wordt afgesloten op vrijdag, de dag waarop kinderen uit groep acht een gastles krijgen van een jeugdspeler van Feyenoord. Deze staat in het teken van het bereiken van doelen.

De Feyenoord Schoolweek is een van de projecten waarmee Feyenoord de samenleving op een positieve manier probeert te beïnvloeden. Kijk voor meer informatie over Feyenoord in de Samenleving op www.feyenoord.nl/mvo

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×