Meisjes krijgen kans bij Talenttraining in de Wijk

Feyenoord organiseert in de maand april vier Talenttrainingen in de Wijk, speciaal voor meisjes. Zij krijgen vier woensdagmiddagen op rij training onder leiding van trainers van Feyenoord Soccer Schools, onder wie Mike Obiku. Aansluitend doen ze op vrijdag 2 mei mee aan het Ladies Streetsoccer Tournament op Sportplaza Zuiderpark.

De Talenttrainingen worden georganiseerd in samenwerking met partners uit de wijk, te weten Pit010, Thuis Op Straat en Buurtsportcoach Barendrecht. Vorige week vond de eerste training plaats, waarna woensdag de tweede sessie op het programma stond. In totaal krijgen ruim 25 meisjes uit IJsselmonde, Charlois en Barendrecht de kans om deel te nemen aan de trainingen.

‘In deze gebieden is de sportparticipatie onder de jeugd laag, met name onder meisjes’, zegt Frank Nolles, projectcoördinator van Scoren in de Wijk. ‘Daarom zijn deze Talenttrainingen voor het eerst speciaal gericht op meisjes, die we op deze manier de kans geven om te sporten in hun eigen wijk.’

Alle deelneemsters hebben voorafgaand aan de eerste training een contract getekend, waarin onder meer stond opgenomen dat ze elke training op tijd zullen komen en dat ze goed met elkaar zullen samenwerken. Na afloop van de vierde en laatste training krijgen alle meisjes een certificaat van deelname mee naar huis.

De Talenttrainingen in de Wijk maken deel uit van Scoren in de Wijk, een van de projecten waarmee Feyenoord de samenleving op een positieve manier probeert te beïnvloeden. Kijk voor meer informatie over Feyenoord in de Samenleving op www.feyenoord.nl/mvo.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×