Reanimatietraining voor personeel Feyenoord

Alle personeelsleden van Feyenoord en De Kuip krijgen komende periode in navolging van de eerste selectie de kans om een reanimatietraining te volgen. De trainingen vinden plaats in het kader van de samenwerking tussen de club, hoofdsponsor Opel en de Hartstichting. De trainingen worden gegeven door een onderwijsteam uit het Erasmus Medisch Centrum.

De trainingen zijn erop gericht dat het personeel weet hoe te handelen bij een hartstilstand. Naast het herkennen van een dergelijke situatie, werd met gebruik van een aantal poppen ook geoefend op reanimatietechnieken, het geven van mond-op-mond beademing en het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED).

Elke week krijgen zo’n 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Reanimatie binnen zes minuten kan de overlevingskans verdubbelen. Om in héél Nederland binnen zes minuten tot reanimatie over te kunnen gaan – voordat professionele hulpverleners ter plekke zijn – zijn in totaal 200.000 vrijwilligers nodig. Centraal doel van het partnership tussen Opel, Feyenoord en de Hartstichting is om dit aantal te realiseren. Deze personen kunnen niet alleen reanimeren, ze zijn ook direct oproepbaar in het geval dat iemand in de omgeving een hartstilstand krijgt.

Kijk voor meer informatie en aanmelding voor het landelijke oproepsysteem op www.opel.nl/voorhetleven. Nieuwe aanmelders ontvangen een uniek polsbandje met de opdruk ‘Voor het Leven’.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×