Regen geen spelbreker in zesde speelronde

De zesde speelronde moest afgelopen zondag op de meeste velden helaas volledig in de regen worden afgewerkt. Door de spelers moest er daardoor extra rekening worden gehouden met de gladheid, wat gelukkig door alle spelers goed werd begrepen. Alle teams verdienen een groot compliment voor de wijze waarop ze met de omstandigheden zijn omgegaan. Door jullie sportieve gedrag werd het weer een fijn ochtendje Streetleague.

In de Feijenoord-poule stond de zogenaamde 6-punten wedstrijd tussen FC Killers en FC Rijnmond op het programma. Voor deze wedstrijd bedroeg het verschil op de ranglijst slechts 2 punten en ook tijdens de wedstrijd werd duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Dit bleek onder meer uit de ruststand: 10-10. Uiteindelijk hielden de Killers de punten in Bloemhof: 16-13.
Op 'speeltuin Hillesluis' werd de topper tussen FC Overmaasers en de Feyenoord Bikkels afgewerkt. Ook hier was sprake van een nek-aan-nek-race. De Bikkels wisten de rust te halen met een voorsprong van twee doelpunten (2-4) uit uiteindelijk te winnen met 4-6.
R Newt en FC Rotterdam speelden een zeer sportieve wedstrijd. Het duel was al een flinke tijd aan de gang, toen de scheidsrechter moest fluiten voor de eerste (lichte) overtreding.
In de uitwedstrijd tegen FC Boys kwam FC Afri net iets tekort. Na een 9-7 ruststand werd het in 'de Paperclip' uiteindelijk 18-10 in het voordeel van de thuisploeg.

In de poule van Charlois toonden de spelers van FC Slinge hun karakter. In hun wedstrijd tegen FC Pendrecht keek de ploeg bij rust tegen een 0-15 achterstand aan. Maar in plaats van de hoofdjes te laten hangen gingen ze er in de tweede helft nog eens extra tegenaan, met als resultaat een eindstand van 9-22.
Voor 'De Nachtegalen' was het alweer twee weken geleden dat zij in actie kwamen. Hun wedstrijd van vorige week tegen FC Sportplaza werd immers verplaatst naar 8 maart. In een werkelijk bloedstollend spannende wedstrijd verdeelden de teams van Zuiderteam en Nachtegalen keurig de doelpunten: 12-12. 
Het bijna onverslaanbare FC Sportplaza kreeg de punten tegen Feyenoord Junior beslist niet cadeau. Mede door goed keeperswerk waren de doelpunten aan beide kanten schaars. Voor de rust hoefde de bal in totaal slechts 3 keer uit het doel te worden gehaald (2-1) en daarin kwam in de tweede helft lange tijd geen verandering. Omdat Feyenoord Juniors aan het einde alles op de aanval gooide, viel er tweemaal een gaatje in de verdediging en behield Sportplaza zijn ongeslagen status.
Het meidenonderonsje op de Rilland Bathstraat tussen Struggle 4 Succes en FC Plazagirls kende met name in de eerste helft een heel goed niveau. Een sportieve, gelijk opgaande wedstrijd, die na een 3-0 ruststand in 6-2 eindigde.

Ondanks het feit dat het speelveld van FC Lomba keurig was opgeruimd, kon er in speeltuin Pascal niet worden gevoetbald. Het spekgladde veld was echt te gevaarlijk. Maar dankzij het altijd gastvrije FC Sportdorp en het snelle telefonisch regelwerk van de Lomba-coach, verplaatsten alle spelers en supporters zich richting het stadion van Sportdorp. Op deze manier kon de wedstrijd alsnog worden gespeeld. Sportdorp, gesteund door een grote supportersschare won met 21-6, nadat ze bij de rust al met 10-2 voorstonden. Uiteraard krijgt Lomba gewoon een punt voor het schone stadion. Uiterst respectvol en sportief ging het er ook bij de wedstrijd tussen Bivri Bevers en FC Allstars aan toe. Na de eerste 25 minuten waren de Bevers met 5-4 licht in het voordeel. Een voordeel dat ze na de pauze tot 10-5 wisten uit te bouwen.
Bij de wedstrijd tussen Beverwaard en de Dijkers viel een eindstand van 5-15 te noteren. Een van de Dijkers-goals werd gescoord door de keeper, die de bal na een lange solo achter zijn collega aan de andere kant schoof.
Op voetbalgebied ontliepen de Streetboys en FC Bivri elkaar nauwelijks. Het verschil in de ranglijst wordt veroorzaakt door de (nog) ontbrekende punten voor de buurtbijdrage van Bivri. De punten waren dus belangrijk, maar geen van beide teams wist de ander te verslaan. Met 14-14 (rust 8-8) werden de punten gedeeld.

Wij zien jullie volgende week (23 november) allemaal weer graag en verheugen ons op net zo'n sportieve speelronde als deze.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×