Spannend straatduel tussen Feyenoord Masterklas en Academy

Op woensdag 29 november vond de afsluiting plaats van Feyenoord Masterklas: de uitblinkers van de diverse maatschappelijke projecten die Feyenoord organiseert. Na al twee trainingen op Varkenoord te hebben gevolgd, namen de uitblinkende kids het woensdagmiddag op tegen een combinatieteam van onder 7 en 8 jaar van de Feyenoord Academy tijdens een straatvoetbalwedstrijd.

Het team van de Feyenoord Masterklas trad aan met spelers tussen 7 en 10 jaar, onder leiding van Community Coach Terence Arnaud. Feyenoord Academy kwam met een combinatieteam van Onder 7 en Onder 8 gecoacht door Academy-trainer Ronald van Lent.

Onder toeziend oog van de ouders van beide teams, betraden de jongens het Cruyff Court in Hillesluis. Na het schudden van de handen, ging de wedstrijd van start. Het verschil in leeftijd en in bepaalde mate ook in fysiek, was in het begin van de wedstrijd goed te zien aan het spel. De Masterklas nam een snelle voorsprong op het Academy-team. De jeugdige Feyenoord-talenten leken een beetje overdonderd door de power van de Masterklas. Het ging er soms dan ook pittig aan toe, er werd met veel passie gevoetbald en met de absolute wil om te winnen.

Halverwege de wedstrijd begon het Academy-team te wennen aan de speelstijl van de Masterklas en liet het zien voetballend de duels te kunnen ontwijken. Met verzorgd voetbal liep de Academy uit naar een 4-2 voorsprong, maar de Masterklas liet het er niet bij zitten en vocht zich terug in de wedstrijd. Na enkele tactische tips van Arnaud, werd het een gelijk opgaande strijd, waarbij beide teams streden én goed combinatiespel lieten zien. Na de aansluitingstreffer van de Masterklas waren er nog maar een paar minuten te spelen. Toen de laatste minuut aanbrak, wist de Masterklas na een mooie aanval uiteindelijk ook nog de gelijkmaker te maken. Eindstand: 4-4!

‘Winnaarsmentaliteit was prachtig om te zien’                                                                        
Academy-trainer Ronald van Lent heeft genoten van de wedstrijd: ‘Dit was echt straatvoetbal, een gevecht om de bal. De winnaarsmentaliteit van beide teams was prachtig om te zien. Na een onwennig begin, is het daarna een echte wedstrijd geworden met goed samenspel. De jongens hebben als team voor elkaar gevochten. We hebben ervan genoten en er absoluut van geleerd.’

Ook Maatschappelijk Trainer Terence Arnaud was trots op zijn jongens: ‘De jongens hebben laten zien dat zij terecht zijn geselecteerd voor de Masterklas. Ze hebben alles gegeven voor het team en zich respectvol opgesteld. Met de wil om te winnen, maar altijd sportief. Het was een echte strijd, maar dat mag op straat. Een tackle, een handje en weer verder. Situaties lossen zij zelf op. Maar ook voetballend hebben de jongens zich uitstekend staande weten te houden tegen dit Academy-team. De 4-4 gelijkmaker in de laatste seconde verdienden deze jongens!’

Over Feyenoord Masterklas
Feyenoord ziet tijdens haar maatschappelijke activiteiten zoals de Feyenoord Street League, Feyenoord Wijktraining en Feyenoord Gymles bijna dagelijks honderden kinderen hun uiterste best doen. De uitblinkers zijn kinderen die binnen de projecten op positieve wijze zijn opgevallen: op het gebied van voetbalvaardigheden maar ook zeker op het gebied van motivatie, een positieve instelling, sociale vaardigheden en respect. Zij vormen samen de Feyenoord Masterklas.

Steeds vaker wordt binnen de sociaalmaatschappelijke activiteiten de samenwerking opgezocht met de Feyenoord Academy, zo vertelt Coördinator Masterklas Ferdi Claessen. ‘Waar in dit geval de jongens van de Masterklas zich kunnen meten met Academy-spelers, is het voor de Academy spelers weer leerzaam op het gebied van de weerbaarheid, het omgaan met verschillende situaties en het spelen van wedstrijden buiten de vertrouwde omgeving.’

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×