Spannende ontdekkingsreis voor kinderen op SS Rotterdam - Nieuws
Spannende ontdekkingsreis voor kinderen op SS Rotterdam - Nieuws Feyenoord Rotterdam N.V. © 2019 Alle rechten voorbehouden
Spannende ontdekkingsreis voor kinderen op SS Rotterdam - Nieuws
Spannende ontdekkingsreis voor kinderen op SS Rotterdam - Nieuws Feyenoord Rotterdam N.V. © 2019 Alle rechten voorbehouden

Spannende ontdekkingsreis voor kinderen op SS Rotterdam

Zestig kinderen afkomstig uit Rotterdam-Zuid hebben deze week een bijzondere minivakantie mogen beleven. Zij genoten van een geheel verzorgd tweedaags verblijf inclusief overnachting op het SS Rotterdam, het grootste passagiersschip dat ooit in Nederland gebouwd is. Voor de kids van 9 tot 12 jaar betekende het uitstapje een unieke buitenkans, omdat zij deze zomer zelf niet in de gelegenheid zijn om op vakantie te gaan.

Volgens Herman Schreuder, general manager van het SS Rotterdam, stond gedurende de twee dagen het plezier van de kinderen voorop. ‘Wij vinden het belangrijk om blije gasten te hebben’, vertelde hij. ‘Als je de gezichten van de kinderen ziet, hebben we die zeker aan boord.’ Zijn woorden werden bevestigd door Peter Steenbergen, die namens de samenwerkende partij Thuis op Straat de kinderen begeleidde. ‘Vanaf het moment dat de kinderen door hun ouders hierheen waren gebracht, werd het voor hen een spannende ontdekkingsreis in en rondom het schip.’

Dat de vakantie op het schip niet alleen bedoeld was om te luieren, bleek wel toen de kinderen het samengestelde programma onder ogen kregen. Zo was de ruimte naast het SS Rotterdam omgetoverd tot een voetbalveld, dat toneel was van een onderling toernooi. Terwijl de kinderen tijdens het toernooi hun kwaliteiten aan de bal konden vertonen, werd daarna met een quiz hun voetbalkennis getest. De winnaar van deze quiz ging naar huis met het officiële uitshirt van Feyenoord.

Naast al het voetbalspektakel was er voldoende ruimte voor ander vermaak. Op het schip werd door een professionele chef-kok een kookworkshop verzorgd, waarbij de jonge vakantiegangers diverse lekkernijen mochten proeven. Een korte voorlichting over gebitsverzorging zorgde ervoor dat niet alleen de voetbalkennis van de kinderen werd uitgebreid,  maar dat zij ook op het gebied van gezondheid een stuk wijzer werden.

Hoogtepunt van de minivakantie was de overnachting op het schip, waarbij de kinderen in tweetallen de beschikking hadden over een eigen, exclusieve hotelkamer. Voordat de kinderen voldaan hun bed in gingen, leefden ze zich uit op de dansvloer. Een swingende disco met diverse optredens betekende de afsluiting van het avondprogramma op het SS Rotterdam, waarna de vakantiegangers hun kamer opzochten voor een welverdiende nachtrust.

Feyenoord TV maakte een sfeerreportage van de minivakantie op het schip, welke hieronder in de videospeler is te bekijken.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×