Spannende returns op de velden

Veel van de ploegen uit de straatvoetbalcompetitie zagen elkaar dit weekend voor de tweede keer dit seizoen. In de poule van IJselmonde stonden de drie returns van de wedstrijden die voor de winterstop op 6 oktober werden gespeeld op het programma. FC Bivri had het deze keer een stuk moeilijker met FC Lomba dan een aantal maanden geleden. Na een 2-7 ruststand won FC Bivri de wedstrijd nog maar nipt: 9-10. Een hele verbetering voor FC Lomba, dat de vorige wedstrijd met 21-2 had verloren. Omdat alle spelers, hun coaches, de scheidsrechter en het publiek begrepen waar het bij de Feyenoord Street League om gaat, namelijk sportief gedrag, werd er op het soms spekgladde veld een leuke wedstrijd gespeeld. Dit was mede te danken aan Tahaìr en Abdul, twee jongens die het onvolledige team van de tegenstander compleet maakten. In plaats van het gebruikelijke geel/zwarte shirt, speelden zij hun wedstrijd in het groen van FC Bivri. Door dit sportieve gebaar van FC Lomba kon de wedstrijd tussen beide teams gewoon doorgaan.

De tweede wedstrijd die in deze poule op het programma stond was die tussen Street Boys en FC Allstars. Een strijd in de onderste regionen, waarbij de Streetboys met een overwinning van 11-2 aan het langste eind trokken. Op de ranglijst gaan beide teams gelijk op, dus teambegeleiders en spelers: kijk goed naar de scores op deze site en kijk op welk punt verbeteringen mogelijk zijn! Evenals voor de winterstop wist Feyenoord League te winnen van Bivri Bevers, met een overtuigende score van 8-16. In deze wedstrijd was het vooral fijn om te zien dat de keeper van Feyenoord League na zijn hartoperatie weer onder de lat stond en bovendien een prima wedstrijd keepte. Ook de positieve manier waarop beide coaches met hun ploeg bezig waren viel op, klasse!

In de poule van Deelgemeente Charlois wist FC Sportplaza wederom te winnen van FC Barca. Maar zo groot als in oktober (23-1) werd het verschil deze keer niet. In een zeer sportieve wedstrijd bleef Barca steeds goed in de buurt. Na een ruststand van 2-7 werd de wedstrijd uiteindelijk met 8-15 afgesloten. In deze wedstrijd was er nog enige onduidelijkheid over de spelregel: ‘terugspelen op de keeper’. Keepers, spelers en teambegeleiders denk eraan: Je mag de bal niet met de handen aanraken, nadat een medespeler de bal met de voet heeft teruggespeeld. FC Jeugdveld scoorde in zijn thuiswedstrijd tegen Charlois Dreamteam één doelpunt minder dan in oktober 2013. De uitwedstrijd verloren ze destijds met 11-8, terwijl de wedstrijd van 23 maart met 11-7 verloren ging. Toch blijft FC Jeugdveld de trotse koploper in de Charloise poule. Een positie die zij vooral te danken hebben aan de punten die werden behaald middels de buurtbijdrage, hun positieve coach en het ontbreken van gele en rode kaarten. Hun grote concurrent in deze poule is FC Kameraden. Opvallend genoeg haalt ook dit team de meeste punten binnen dankzij hun sportieve gedrag. Net als in oktober ging de wedstrijd tegen de Panters verloren (nu 12-10, destijds 8-7), maar omdat ook de Kameraden hun zaakjes goed in orde hebben (ze kregen bijvoorbeeld nog geen enkele kaart) en zij er bovendien ook in zijn geslaagd een buurtsponsor binnen te halen, blijven ze een concurrent voor FC Jeugdveld. Zo zie je dat sportief gedrag van spelers, coaches en publiek(!) belangrijke punten oplevert in de Feyenoord Street League.

Bij de wedstrijd tussen FC Real en FC Rotterdam ging het om de tweede plaats op de ranglijst. De wedstrijd op het veld van FC Real moest enige tijd worden uitgesteld, maar kon uiteindelijk toch plaatsvinden. In een bloedstollend spannende wedstrijd trok Rotterdam met 8-9 aan het langste eind. Mede als gevolg van de dertig punten van de buurtbijdrage staan de Feyenoord Bikkels ruim bovenaan. Voor de uitwedstrijd tegen FC Afri moest wegens gladheid worden uitgeweken naar een ander veld. Vooral dankzij het prima keepers werk van beide ploegen gingen de teams gelijk op. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter stond er uiteindelijk een 6-12 stand op het scorebord. Nog spannender ging het er aan toe in de wedstrijd tussen FC Boys en Bloemhof 3073. De achterstand van vijf doelpunten bij rust (8-3) werd door Bloemhof in de tweede helft langzaam ingelopen en mede dankzij prachtige schoten in de kruising van Ethen en Sonny kwam de einduitslag op 11-8 te staan.

Tot slot nog even enkele opmerking voor alle spelers en coaches. Ook deze speelronde moesten helaas enkele strafpunten worden uitgedeeld. Deze kunnen vaak op een hele simpele manier worden voorkomen. Denk aan: drinken regelen voor je tegenstander, het opruimen van je stadion, op tijd verschijnen met een volledig team, goed gedrag van het publiek en de wijze waarop de teambegeleiders meeleven.

Wat betreft dit laatste punt willen we de teambegeleiders verzoeken hun spelers in de Nederlandse taal te coachen. De volgende speelronde is op zondag 4 mei, maar natuurlijk zien we veel van jullie op zondag 6 april in De Kuip bij de wedstrijd tussen Feyenoord en RKC Waalwijk. Aanvang 14.30 uur!

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×