Speciale lesdag voor visueel beperkten in De Kuip

Feyenoord heeft afgelopen week een speciale lesdag georganiseerd voor leerlingen van een school voor visueel beperkten (blinden en slechtzienden). In samenwerking met Koninklijke Visio, een expertisecentrum voor blinden en slechtzienden, werd voor de leerlingen een prachtig en leerzaam programma samengesteld, met onder meer opdrachten op bijzondere plaatsen als het Feyenoord Museum en de nieuwe Fanshop en een rondleiding door het stadion.

In het Museum, waar de kinderen een geschiedenisopdracht voor hun kiezen kregen en alles te weten kwamen over de roemruchte geschiedenis van Feyenoord, werd speciaal voor hun bezoek de KNVB beker uit een van de vitrines gehaald. Zodoende kregen de leerlingen de mogelijkheid om het zilverwerk te voelen. ‘Dat vond ik het leukste onderdeel’, vertelde Djan uit groep 5. ‘Het was heel leuk om in het Museum zoveel te leren en ook ben ik blij dat ik de beker mocht aanraken. Ik voelde me net een VIP.’

Marcel Aarts, vakleerkracht bewegingsonderwijs en aanwezig als een van de begeleiders van de kinderen, zag hoe zijn leerlingen met volle teugen genoten van het bezoek aan De Kuip. ‘Zo vaak krijgen we de kans niet om met alle groepen een uitstapje te maken’, glimlachte hij. ‘Dat wij welkom zijn bij een grote club als Feyenoord en hier op een educatieve en sportieve manier bezig kunnen zijn is vooral voor de kinderen geweldig.’

De oudste groep leerlingen had na de opdrachten in het stadion de eer om de lesdag af te sluiten op Varkenoord, waar onder leiding van twee medewerkers van Feyenoord een onderlinge wedstrijd werd gespeeld. Dit was mogelijk vanwege speciale ballen met belletjes. Evenals bij alle activiteiten in De Kuip viel ook hier het enorme enthousiasme van de leerlingen op.

De lesdag voor speciaal voor blinden en slechtzienden werd georganiseerd in het kader van de Week van de Toegankelijkheid. Gedurende deze week kunnen verenigingen aantonen voor eenieder even toegankelijk te zijn. Door het programma volledig af te stemmen en aan te passen heeft Feyenoord getracht de leerlingen met een visuele beperking het gevoel te geven meer dan welkom te zijn in De Kuip.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×