Straatvoetbal en respect op 4 mei - Nieuws
Straatvoetbal en respect op 4 mei - Nieuws Feyenoord Rotterdam N.V. © 2019 Alle rechten voorbehouden
Straatvoetbal en respect op 4 mei - Nieuws
Straatvoetbal en respect op 4 mei - Nieuws Feyenoord Rotterdam N.V. © 2019 Alle rechten voorbehouden
Straatvoetbal en respect op 4 mei - Nieuws
+ 2
Straatvoetbal en respect op 4 mei - Nieuws Feyenoord Rotterdam N.V. © 2019 Alle rechten voorbehouden
Straatvoetbal en respect op 4 mei - Nieuws
Straatvoetbal en respect op 4 mei - Nieuws Feyenoord Rotterdam N.V. © 2019 Alle rechten voorbehouden

Straatvoetbal en respect op 4 mei

In de stadions van de Feyenoord Street League werd zondag 4 mei voorafgaande aan de wedstrijden stil gestaan bij Dodenherdenking. Op de velden in Charlois, Feijenoord en IJsselmonde werd er één minuut stilte gehouden om de overledenen van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Hieronder vind je de wedstrijdverslagen per deelgemeente.

Charlois

Met een ruststand van 8-1 was de Panters als de nummer van vijf van de competitie in Charlois sterk begonnen aan hun wedstrijd tegen koploper FC Jeugdveld. De spelers van FC Jeugdveld wisten deze achterstand niet meer in te halen en werden met 16-3 van het veld geveegd. Naast de sportieve winst had het team van de Panters alles uit de kast gehaald tijdens de rust. Met appels, bananen en een drankje voorzagen zij beiden teams en de begeleiding van de nodige vitamines.
Iets verderop, op het Zuiderpark, speelde FC Sportplaza tegen Charlois Dreamteam. De aan elkaar gewaagde teams lieten er geen gras over groeien, maar met een eindstand van 3-3 bleef de strijd onbeslist! De sportiviteit voerde deze wedstrijd de boventoon, handjes geven na een val en elkaar aanspreken op gedrag. Scheidsrechter Riccardo was er zeer over de te spreken. ‘Dit is mijn debuut als scheidsrechter bij de Feyenoord Street League en als alle wedstrijden zo verlopen, heb ik niks te klagen. Goed gespeeld, zeer sportief!’ aldus de scheidsrechter. Op het Hijkerveld speelde FC Barca tegen FC Kameraden. De wedstrijd verliep vlekkeloos. Ook deze teams stonden een minuut stil bij Dodenherdenking. Bij de vraag of ze wisten waarom, antwoordden ze stellig: ‘We staan vandaag een minuut stil als respect voor de mensen die hebben gevochten voor Nederland.’ Goed geantwoord teams!

IJsselmonde

We beginnen met de wedstrijd FC Bivri - FC Allstars. Vanaf de aftrap streden beide teams voor de overwinning. Ondanks een 11-1 achterstand bij rust had trainer Abdel van FC Allstars nog vertrouwen in een goede afloop. ‘Alles kan nog gebeuren, voetbal is een onvoorspelbare sport’. Helaas wist het team de achterstand niet in te halen en eindigde de wedstrijd in een 23-5 overwinning voor FC Bivri. Het team van coach Romana, Feyenoord League, begon verderop aan hun uitwedstrijd tegen FC Lomba. Ook in deze wedstrijd geen overtredingen, complimenten aan beide teams! De ruststand was 1-16 en Feyenoord League wist het af te ronden met een eindstand van 2-20. Daarnaast speelden de Bivri Bevers tegen de Streetboys. Het was een erg leuke wedstrijd. De ruststand was 7-3, maar de Streetboys lieten zich niet klein krijgen. Ze kwamen terug en eindigden de wedstrijd met gelijkspel: 10-10. Goed gespeeld teams!

Feijenoord

In deelgemeente Feijenoord werden twee in plaats van drie wedstrijden gespeeld. De wedstrijd tussen FC Boys en FC Real werd afgelast, wegens gebrek aan spelers aan de zijde van FC Real. Dit betekent een winst van 5-0 voor FC Boys die er wel allemaal waren. Zonde, want FC Real verspilde hiermee haar tweede positie in de ranglijst van Feijenoord. De derby tussen Bloemhof 3073 en Bloemhof 010 was snel beslist met een ruststand van 16-1 en een eindstrand van 24-2 voor Bloemhof 3073. We kregen een speciaal verzoekje van onze scheidsrechter om speler Emirkan in het zonnetje te zetten. Deze jongen wist de bal vanuit een moeilijke hoek in het doel te krijgen. Dit leverde een mooi doelpunt op voor Bloemhof 010! Tot slot speelden ook de Feyenoord Bikkels een wedstrijd en wel tegen FC Rotterdam. Met een ruststand van 0-3 was nog niets beslist. De wedstrijd verliep rustig en het was zeer sportief. De eindstand werd 13-2 in het voordeel van ‘de Rotterdammers’.

De organisatie wil alle teams bedanken en een compliment geven voor de zeer sportieve en Street League-waardige wedstrijden. Grote klasse! Aankomende zondag 11 mei worden er alleen wedstrijden in de competitie van Feijenoord gespeeld en die zondag erop (18 mei) staat er weer een volledig wedstrijdprogramma voor alle teams gepland. Denk ook aan de buurtbijdragen, want de strijd is nog onbeslist! Bedenk een leuke manier om jouw wijk beter te maken en pak die 10 punten!

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×