Street League teams scoren met buurtbijdragen

Diverse teams in de Feyenoord Street League hebben de afgelopen periode gebruikt om buurtbijdragen uit te voeren, waarmee ze punten konden verdienen in het ‘Geen woorden maar daden klassement’. Het team van ‘Feyenoord League’ kon bijvoorbeeld afgelopen donderdag ruim € 220,- doneren aan Stichting Jarige Job. Het geld had het team bijeengebracht met een sponsorloop in de buurt. Alle spelers hadden hun familie, vrienden en buren gevraagd om hen te sponsoren voor dit goede doel. Stichting Jarige Job geeft kinderen die uit gezinnen komen met weinig geld een verjaardagsbox met onder meer een cadeautje, een traktatie, slingers voor in de klas en een lekkere verjaardagstaart.

‘Feyenoord League’ is de ongekroonde koning als het om buurtbijdragen gaat. Het team heeft maar liefst zes buurtbijdragen achter haar naam staan en is alweer bezig met de volgende buurtbijdrage. Succescoach Romana blikt terug: ‘Ik probeer met alle organisaties bij ons in de wijk een buurtbijdrage op te zetten. Zo leren wij hen kennen en andersom. Iedereen bij ons in de wijk weet nu wat de Feyenoord Street League is’.

Eerder deze maand in de meivakantie organiseerde het team samen met Pit010 een zeer succesvol voetbaltoernooi in Beverwaard. In de ochtend waren de jongere kinderen aan de beurt en ’s middags de ouderen. De spelers leerden wat het is om een toernooi te organiseren en deden dat met veel succes. Van het maken van een flyer en het werven van deelnemers, tot het fluiten van wedstrijden en het presenteren van de prijsuitreiking. De kinderen en ouders uit de buurt waren zeer enthousiast over het initiatief en spraken zelfs over een vervolg.

In deelgemeente Charlois is het spannend in de competitie. Buurtbijdragen zouden daar wel eens de doorslaggevende factor kunnen zijn. FC Jeugdveld is nog koploper dankzij de twee buurtbijdragen die zij eerder hebben verricht. Het team ging op bezoek bij ouderen en zamelde schoenendozen in met allerlei nuttige spulletjes voor kinderen, zoals potloden en viltstiften. De schoenendozen werden versierd en zijn via de Bavokerk in de arme landen terecht gekomen

FC Kameraden heeft de achtervolging ingezet. In de meivakantie staken zij met het hele team de armen uit de mouwen op kinderboerderij De Molenwei in Charlois voor hun eerste buurtbijdrage. Het team kreeg eerst tekst en uitleg over de verschillende soorten dieren op de boerderij en ging daarna aan de slag met het voeren en borstelen van de beesten.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×