Tweede seizoenshelft van start

Na een lange winterstop was het op zondag 16 maart als eerste de beurt aan de teams uit deelgemeente Feijenoord om af te trappen voor de tweede seizoenshelft van de Feyenoord Street League. De eerste speelronde in de straatvoetbalcompetitie in Rotterdam-Zuid na de winterstop was gelijk een spannende, want de top zes van de ranglijst moest het tegen elkaar opnemen.

In het gloednieuwe stadion van de Feyenoord Bikkels, het kunstgrasveld van Hockey Club Feijenoord aan de Laan op Zuid, stond de kraker tussen de twee koplopers op het programma. Feyenoord Bikkels speelde thuis tegen FC Real. Het thuisspelende team speelde erg sportief en goed samen. Ze wisten hun teamwork om te zetten in een 6-3 voorsprong bij de rust. Na een kopje thee en een koekje verzorgd door het team van Feyenoord Bikkels werd de wedstrijd hervat. FC Real liet hierin niet over zich heen lopen en kwam sterk terug. Het was een spannende wedstrijd waarbij de Bikkels aan het langste eind trokken en haar koppositie in de poule van deelgemeente Feijenoord verstevigde.

 

In stadion ‘Helderheid’ werd er na een goede en lange rustperiode weer afgetrapt tussen FC Rotterdam en FC Boys, de nummers drie en vier uit de competitie. Alle spelers waren ruim op tijd, er was dit keer dan ook tijd voor een goede warming-up. Onder leiding van voormalig Feyenoord-speler Brian Pinas werden de spelers goed ‘warm’ gemaakt. Begrippen als coaching en concentratie stonden tijdens de warming-up centraal. Dat ging de spelers van beiden teams dan ook goed af. Dat ze ook tijdens de wedstrijd geconcentreerd waren, was dan ook duidelijk te zien. FC Rotterdam, voetballend de betere partij, begon goed aan de wedstrijd. Het veldspel was goed verzorgd. Alleen, met goed voetbal kom je er niet! Mentaliteit en inzet, dat zijn dan weer begrippen die weer heel erg passen bij een team van FC Boys. Ze maakten het FC Rotterdam knap lastig. Met name de keeper van FC Boys was een plaag voor de ‘Rotterdammers’. Deze talentvolle keeper wisselde goede reddingen af met heel snelle spelhervattingen. Een keeper om in de gaten te houden! Aan beiden kanten werd er goed gestreden en was de coaching positief. Voor de neutrale supporter een leuke wedstrijd om naar te kijken. En met een eindstand van 6-5, kun je je dat haast ook niet anders voorstellen. Vandaag was het een voorbeeld, hoe een wedstrijd in de Feyenoord Street League zou moeten zijn: respect met de nodige strijd. De belangrijkste ingrediënten voor een leuk potje ‘straatvoetbal’. Maar het was helder dat FC Rotterdam op ‘Helderheid’ vandaag de verdiende winnaar was.

 

Komende zondag 23 maart staan de volgende wedstrijden in de Feyenoord Street League op het programma. Ook de teams uit de competities van Charlois en IJsselmonde mogen dan weer in actie komen.

 

 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×