Uitgelicht: het goede doel van Feyenoord (I)

Feyenoord speelt op zondag 4 januari een benefietwedstrijd tegen FC Emmen. De opbrengst hiervan gaat volledig naar de Feyenoord Foundation, het goede doel van Feyenoord. De zes projecten die via de Feyenoord Foundation worden gefinancierd, worden de komende weken uitgelicht op deze website. In deel I: Feyenoord Jobscorer, dat jongeren met een Wajong uitkering een kans geeft op de arbeidsmarkt.

FEYENOORD JOBSCORER

Opgericht in:

April 2012, in samenwerking met UWV Rijnmond.

Doel van het project:
Feyenoord Jobscorer wil jongeren met een Wajong uitkering (wegens ziekte of handicap) kansrijker maken op de arbeidsmarkt, door ze werkervaring te laten opdoen bij Feyenoord of in De Kuip. Hierbij worden de deelnemers intensief begeleid. Bij een positieve ontwikkeling helpt Feyenoord de kandidaten op weg naar een betaalde baan.

Succesfactor:
Van de 37 jongeren die tot dusver hebben deelgenomen aan Feyenoord Jobscorer heeft bijna 55 procent inmiddels een contract verdiend. Negen procent van de deelnemers heeft een proefplaatsing verdiend bij een bedrijf, maar vervolgens geen contract gekregen. Circa 5 procent van de kandidaten is begeleid richting een andere dagbesteding, zoals vrijwilligerswerk. Feyenoord Jobscorer werd in 2013 verkozen tot Maatschappelijk profproject van het jaar bij de Meer dan Voetbal-Awards.

Ervaringsdeskundige:
David van Smirren: ‘Ik ben in 2012 gestart als Jobscorer bij Feyenoord. Nadat ik een jaar lang werkervaring heb opgedaan in De Kuip en intensieve begeleiding heb gekregen vanuit Feyenoord, heb ik met dank aan de club een baan gevonden als dakdekker. Inmiddels heb ik hiervoor mijn diploma behaald en ik ben begonnen aan een vervolgopleiding. Dankzij deze ontwikkelingen heb ik inmiddels privé ook alles op orde. Ik heb samen met mijn vriendin een huis kunnen kopen, waardoor we ons zoontje een stabiele thuisomgeving kunnen bieden. Daar ben ik heel dankbaar voor.’

Steun jij de Feyenoord Foundation, kom dan op zondag 4 januari naar de benefietwedstrijd Feyenoord – FC Emmen! Alle kaarten voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar voor € 7,50 per stuk via www.feyenoord.nl/ticketshop

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×