Uitgelicht: het goede doel van Feyenoord (II)

Feyenoord speelt op zondag 4 januari een benefietwedstrijd tegen FC Emmen. De opbrengst hiervan gaat volledig naar de Feyenoord Foundation, het goede doel van Feyenoord. De zes projecten die via de Feyenoord Foundation worden gefinancierd, worden de komende weken uitgelicht op deze website. In deel II: Scoren in de Wijk, een project dat kinderen en jongeren in de regio Rotterdam stimuleert te sporten en gezond te leven.

SCOREN IN DE WIJK

Opgericht in:

Oktober 2009 onder de naam Scoren op Zuid, in samenwerking met de Gemeente Rotterdam en Rotterdam Sportsupport. In de zomer van 2013 gingen Scoren op Zuid en Scoren in Noord samen verder als Scoren in de Wijk.

Doel van het project:
Door gebruik te maken van de kracht en uitstraling van de club en haar rolmodellen worden kinderen gestimuleerd te sporten, zich te ontwikkelen op het gebied van onderwijs en een gezonde leefstijl aan te nemen. Om die doelen te bereiken werkt Feyenoord met Scoren in de Wijk samen met basisscholen, (voetbal)verenigingen en wijk- en buurtorganisaties.

Succesfactor:
De Feyenoord Schoolweek, het educatieve programma binnen Scoren in de Wijk, kende vorig seizoen 154 activiteiten verspreid over 35 schoolweken. In totaal deden ruim 6.800 Rotterdamse kinderen mee aan deze activiteiten, waarin sport en gezondheid centraal staan.

Ervaringsdeskundige:
Ramon Nooitmeer: ‘Nadat we tijdens de Feyenoord Schoolweek een gastles hadden gekregen van Feyenoord bij ons op school, had ik voor mezelf besloten dat ik iets wilde doen om zelf in beweging te komen en het Sophia Kinderziekenhuis te steunen. Ik heb toen bedacht om een voetbaltoernooi te organiseren voor de school, waarmee we geld zouden ophalen. Alle leerlingen hebben enthousiast op de actie gereageerd en we hebben er met z’n allen een sportief toernooi van gemaakt. Het meest blij ben ik met het geld dat we hebben opgehaald, meer dan duizend euro! Dat het bedrag zo hoog zou zijn, had ik nooit verwacht.’

Steun jij de Feyenoord Foundation, kom dan op zondag 4 januari naar de benefietwedstrijd Feyenoord – FC Emmen! Alle kaarten voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar voor € 7,50 per stuk via www.feyenoord.nl/ticketshop

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×