Video: Masterklas voor uitblinkers

Uitblinkers. Dat waren de vijftien jongens uit Rotterdam, Ridderkerk en Barendrecht die de afgelopen periode de Feyenoord Masterklas volgden op Varkenoord. De basisscholieren wisten zich tijdens de Feyenoord Schoolweek, Feyenoord Street League en de Feyenoord Wijktrainingen sportief én sociaal positief te onderscheiden en werden beloond met een meerdaagse trainingsstage aan Feyenoord Academy.

‘Die hebben ze met een aanstekelijke gretigheid afgewerkt’, zegt Gerard Rutjes. De coördinator van Feyenoords Voetbalschool was nauw betrokken bij de Masterklas, die onlangs voor het eerst werd gegeven en bestond uit twee trainingen en een wedstrijd tegen Feyenoord Onder 11. ‘Voor deze jongens een mooie kans om te laten zien wat ze in huis hebben, al gaat het ons vanuit de jeugdopleiding er in eerste instantie om ze te helpen in hun ontwikkeling als voetballer. Wat mij betreft zijn we daarin geslaagd. Deze jongens zijn mede op basis van hun positieve instelling en discipline geselecteerd. Dat was te merken op het veld.’

Met haar sociaal-maatschappelijke projecten voor de jeugd stimuleert Feyenoord via voetbal de persoonlijke ontwikkeling van kinderen op sportief en sociaal gebied. Een gezonde leefstijl en samenwerken staan centraal. Door de positieve coaching en ervaringen groeit het zelfvertrouwen van de kinderen en worden zij bewuster van de impact van de keuzes die ze maken, zowel op als buiten het veld.

Bekijk hieronder een reportage van Feyenoord TV over de Feyenoord Masterklas. 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×