Krachten bundelen?

Krachten bundelen?

Samen met Feyenoord invulling geven aan het MVO-beleid van uw bedrijf? Ook u kunt met uw bedrijf maatschappelijke betrokkenheid tonen via de Feyenoord Foundation.

De Feyenoord Foundation is afhankelijk van giften. De steun van bedrijven is onmisbaar. Indien u dat wenst zoekt Feyenoord graag samen met uw bedrijf naar een pakket op maat, dat past bij uw wensen en mogelijkheden. 

Een greep uit de mogelijkheden:

Eenmalige samenwerking

 • Eenmalige gift
 • Bedrijfsfeest waarbij de opbrengst voor de Feyenoord Foundation is
 • Fondsenwervend (sport)evenement
 • Sponsoring van een activiteit van de Feyenoord Foundation

Structurele samenwerking

 • Bedrijfsdonateurschap
 • Partnership campagnes, programma's, projecten
 • Joint promotion
 • Salarisdonatie
 • Steun in natura

Project ondersteunen

Het is voor uw bedrijf ook mogelijk om een specifiek maatschappelijk project van Feyenoord te ondersteunen. Kies het project dat het beste bij uw bedrijf past. Kijk op de projecten-pagina voor informatie over de projecten.

Start een actie

Een actie voor de Feyenoord Foundation komt uw bedrijf ten goede. Het brengt collega’s dichter bij elkaar en voor uw imago is het goed om uw maatschappelijke betrokkenheid te laten zien.

Start als bedrijf een (jaarlijkse) actie en haal daarmee geld op voor de Feyenoord Foundation. Doe bijvoorbeeld met een bedrijventeam mee aan een hardloop- of fietsevenement, of doneer een deel van de verkoop van een speciale actie aan de Feyenoord Foundation.

Op ons actieplatform kunt u gemakkelijk zelf een actie starten. Deel de actiepagina op social media of met uw relaties. Vraag ook aan uw medewerkers om de actie onder de aandacht te brengen bij familie en vrienden.

Maak een actie aan

Direct online doneren

Het is ook mogelijk om via de website direct te doneren. Doneer online via het donatieformulier. Ook kunt u uw donatie overmaken op IBAN NL90ABNA0240536533 t.n.v. Stichting Feyenoord Foundation onder vermelding van ‘Bedrijfsdonatie’.

Meer informatie over:

Fiscale voordelen bij bedrijfsgiften

De Feyenoord Foundation heeft een ANBI-status, wat betekent dat het bieden van financiële steun het bedrijfsleven fiscale voordelen biedt. Uw bedrijfsgiften aan een goed doel zijn fiscaal aftrekbaar vanaf een totaalbedrag van € 227,-. Het aftrekbare bedrag mag echter niet hoger zijn dan 10% van de totale jaarlijkse nettowinst. Meer schenken mag natuurlijk wel, maar dan is het meerdere niet aftrekbaar.

Als u de Feyenoord Foundation sponsort (dat wil zeggen: dat de Feyenoord Foundation u voor de financiële steun een tegenprestatie biedt), ziet de fiscus de donatie als een normale kostenpost. De schenking is dan volledig aftrekbaar. Vraag uw accountant naar de specifieke regels en mogelijkheden die voor uw bedrijf van toepassing zijn.

Doordat alle sociaal-maatschappelijke activiteiten van Feyenoord zijn ondergebracht binnen de Feyenoord Foundation, is er een strikte scheiding tussen de financiering van deze activiteiten en de exploitatie van Feyenoord als voetbalclub. Deze splitsing garandeert de juiste besteding van de voor de sociaal-maatschappelijke projecten bestemde gelden.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Uit Europees onderzoek blijkt dat 80% van de Nederlandse consumenten het belangrijk vindt dat bedrijven hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Dit kunnen bedrijven doen door middel van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Bij (MVO) gaat het om de balans tussen het streven naar winst (Profit) en het respecteren van de sociale kant (People) en het milieu (Planet). De balans tussen deze 3 P’s (Profit, Planet en People) leidt tot optimale resultaten voor zowel uw bedrijf als de samenleving. Zo ontstaat een win-winsituatie.

Waarom aansluiten?

 • Vervullen van een sociaal-maatschappelijke rol
 • Draagt bij aan een goede reputatie
 • Vergroot de bedrijfstrots van uw medewerkers
 • Associatie met een topmerk (in overleg)

Deze bedrijven gingen u voor

De Feyenoord Foundation werkt reeds samen met een groot aantal partners.

Neem contact op

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Of heeft u vragen over een actie die u wil opstarten?

Bekijk hier de contactmogelijkheden.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×