Overzicht projecten

Feyenoord wil zijn supporters en de inwoners van Rotterdam in beweging brengen. Dit doen wij met diverse projecten in diverse categorieën: sport en gezondheid, werk en onderwijs, supporters en jongeren en goede doelen. Hieronder vindt u een overzicht van de projecten.

Feyenoord Wijktrainingen

Sport en gezondheid

Tijdens de Feyenoord Wijktrainingen draait het niet om rondo’s, wreeftrappen of ruiten op het middenveld. De bal rolt zeker voor de jongens en meiden uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool, maar het doel is hoger dan het winnen van de wedstrijd. Communiceren, samenwerken, creatief denken en oplossend vermogen – dáár zijn de vijf voetbaltrainingen op woensdagmiddag op ingericht.


Scoren in de Wijk

Sport en gezondheid

Via het project Scoren in de Wijk werkt Feyenoord samen met basisscholen, (voetbal)verenigingen en wijk- en buurtorganisaties in Rotterdam-Zuid, Rotterdam-Overschie, Barendrecht en Ridderkerk.


Feyenoord Street League

Sport en gezondheid

De Feyenoord Street League is een spannende straatvoetbalcompetitie voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar uit de Rotterdamse wijken Feijenoord, Charlois en IJsselmonde en Ridderkerk.


S.V. GIO

Werk en onderwijs

S.V. GIO is een naschools sport- en onderwijstraject van twintig weken voor kinderen met een leerachterstand, uit groep 7 en 8 van de basisschool en de eerste klas van het vmbo. Leerlingen volgen sportlessen en werken in groepen van vijftien eens per week twee uur aan begrijpend lezen, spelling en rekenen.


Feyenoord Jobscorer

Werk en onderwijs

Feyenoord werkt met onder meer het UWV en de gemeente Rotterdam intensief samen om jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt aan een betaalde baan te helpen. Dat doet de club met het project Feyenoord Jobscorer, dat in 2012 samen met het UWV werd gestart.


Feyenoord OldStars

Supporters en jongeren

De Feyenoord OldStars spelen walking football, zes tegen zes (zonder keeper) in wandeltempo. Slidings zijn verboden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Doordat er niet gerend wordt (en de kans op blessures dus relatief klein is) is deze voetbalvorm ideaal voor senioren.


Supporter Liaison Officers

Supporters en jongeren

De Kuip stroomt bij thuiswedstrijden van Feyenoord vol met tienduizenden supporters. Feyenoord onderhoudt intensief contact met de achterban, tijdens wedstrijden op de tribunes maar ook daarbuiten. De supporter liaison officers vormen de onmisbare, verbindende schakel tussen de club en al haar supporters.


Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis

Goede doelen

Feyenoord en het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis onderhouden sinds augustus 2003 een warme vriendschapsband. Het jaarlijkse spelersbezoek aan het Rotterdamse kinderziekenhuis en de jaarlijkse Sophiawedstrijd, wanneer honderden jonge patiënten te gast zijn bij een thuisduel van Feyenoord, zijn belangrijke pijlers onder de samenwerking.


Hartstichting

Goede doelen

Opel en Feyenoord helpen sinds november 2014 de Hartstichting om levens te redden. De gezamenlijke missie is om in heel Nederland 170.000 burgerhulpverleners te werven die kunnen reanimeren en kunnen worden opgeroepen bij een hartstilstand. Daardoor kunnen 2.500 levens per jaar worden gered. Sinds de start van de samenwerking is het aantal burgerhulpverleners meer dan verdubbeld. De teller stond eind 2016 op ruim 156.000.


Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×